Uw nieuwe kantoor is opgeleverd en ziet er schitterend uit. Het ruikt nog nieuw, alles ziet er strak uit en uw werknemers kunnen niet wachten om het nieuwe kantoor in gebruik te nemen. Met welke valkuilen kunt u alvast rekening houden?
1. Vlekken laten liggen of fout behandelen
Na een paar dagen wordt er een kop koffie op het tapijt geknoeid, wat nu eenmaal gebeurt in een kantoor. De vlek wordt niet of slecht weggehaald en blijft zitten tot de medewerkers van de schoonmaak de vlek tegen komen. Grote kans dat er geen geschikte middelen zijn om de vlek te verwijderen en deze wordt verwijderd met water. De vlek blijft licht zichtbaar. Na verloop van tijd zullen de vlekken ophopen en wordt de nieuwe vloer omgeturnd tot een vieze vloer. Bekijk op onze webshop de geadviseerde vlekverwijderaars.
2. Het ontbreken van de juiste middelen om dagelijks/wekelijks mee te dweilen
Vooropstaand hoeft bijvoorbeeld PVC vloer niet vaak gedweild te worden. Vaak is dagelijks/wekelijks stofwissen voldoende. Wanneer de vloer vies of vlekkerig oogt is het tijd om te dweilen.
Wij zien nog te vaak dat er groene zeep of allesreiniger gebruikt wordt om de vloer mee te dweilen. Deze middelen bevatten zeep. Deze zeep is vettig en blijft op de vloer liggen. Deze vettigheid gaat vuil aantrekken, waardoor de vloer alleen meer viezer gaat ogen en steeds moelijker schoon te maken is. Gebruik onze onderhoudsadviezen om te bepalen hoe de dagelijks en wekelijkse schoonmaak van uw vloer eruit hoort te zien.
3. Geen goede entreezone
Een goed functionerende entreezone zorgt er voor dat vervuiling buiten de deur blijft. Wij zien vaak dat het hier mis gaat. Wanneer er zand en kleine steentjes naar binnen worden gelopen heeft dit gevolgen voor de vloer. Zeker bij vloeren zoals linoleum en PVC wordt de toplaag beschadigd en zal deze op termijn een nieuwe beschermingslaag nodig hebben.
"Goed functionerend" is zeker belangrijk. Het is belangrijk om een entreezone goed te onderhouden zodat deze optimaal zijn werk kan doen. Raadpleeg hiervoor zeker de fabrikant of vraag DUOFORT om advies.
4. Geen periodiek onderhoud
Zelfs bij het naleven van alle adviezen voor de dagelijkse en wekelijkse schoonmaak zal er periodiek onderhoud plaats moeten vinden. Afhankelijk van welke vloer en van de mate van de belasting zal een vloer machinaal periodiek onderhoud nodig hebben om de uitstraling te houden die het vanaf installatie heeft. Met periodiek onderhoud kan groot onderhoud jaren uitgesteld worden. Bekijk onze onderhoudsadviezen voor het juiste advies.
5. Geen goede meubeldopjes voor het beschermen van uw vloer
Meubels vanuit een interieurspecialist zien er vaak schitterend uit en zorgen voor de puntjes op de i van uw kantoor. We zien vaak dat er geen rekening gehouden wordt met de beschermdopjes die gebruikt worden. Vaak zitten er standaard rubberen dopjes onder de meubels die binnen no-time versleten zijn en funest zijn voor de toplaag van de vloer.
Zorg er voor dat de juiste beschermdopjes onder de meubels zitten. Dit lijkt een "klein" probleem, maar een diepe kras in uw nieuwe vloer kan meestal niet plaatselijk bijgewerkt worden. Dan betekend het dus dat de volledige ruimte ontruimd moet worden en voorzien moet worden van een nieuwe beschermlaag met de nodige droogtijd.
Dit kan voorkomen worden door simpelweg te controleren of de juiste beschermdopjes gebruikt worden. Vraag ons om advies of kijk op onze webshop.
De strekking van ons verhaal is dat er, door rekening te houden met een paar kleine aspecten, uw vloer aanzienlijk langer mee gaat, goedkoper in onderhoud is en dat het de uitstraling krijgt die het verdiend.
Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een vloeronderhoudsplan? Laat het ons weten, wij helpen u graag.
Comments